Producties in Blog
dropdown
Open Panel
DDS_banner.jpg

Aanmelden op onze site

Impressie - Solden (2014)

 • Solden_098.jpg
 • Solden_185.jpg
 • Solden_012.jpg
 • Solden_068.jpg
 • Solden_039.jpg
 • Solden_120.jpg
 • Solden_244.jpg
 • Solden_129.jpg
 • Solden_027.jpg
 • Solden_088.jpg
 • Solden_238.jpg
 • Solden_177.jpg
 • Solden_063.jpg
 • Solden_059.jpg
 • Solden_198.jpg
 • Solden_014.jpg
 • Solden_143.jpg

Introductie:

 

flyer soldenDit stuk, geschreven in 2005, wordt pas voor de derde keer in Vlaanderen opgevoerd. In Frankrijk en Franstalig België is het talloze keren met heel veel succes vertoond.

Een "pashokjeskomedie" aan tweehonderd per uur! Als Bernard aan de eerste soldendag wil beginnen is het voor hem erop of eronder. Hij heeft schulden bij de bank. De verkoop van zijn collectie slaapkleedjes 'Marie Thumas' en van zijn pronkstuk de 'Petit Chouchou' zullen hem redden van het dreigend faillissement. Of toch niet? Obstakels in overvloed op zijn weg: een hebberige concurrent, een dwarsliggende, puberende zoon, een opdringerig bankier, moeilijke klanten, de pestkop uit het verleden, een onvindbaar kledingstuk van 50.000 euro... en of dat nog niet genoeg was, de steeds weer opduikende schoonmoeder, 'La Belle Mére' in eigen persoon.

De boutique van Bernard is het toneel van komen en gaan, de va-et-vient, van verscheidene kleurrijke personages. Overspel, eigenbelang, hebberigheid, uitdagen en verleiden... alle kleine kantjes komen aan bod! Misverstanden à volonté!

 

Introductie:


Wortels flyerWelkom in Amerika, het land van de stars en de stripes, het land van de cowboys en de indianen, het land van prairies met zijn bizons en zijn cactussen, het land met de grootste graanschuur van de wereld, het land met de grootste vrijheid tot ondernemingschap, hét land van de vrijheden,...het beloofde land.

Zo dacht ook vader Vanneste en hij besloot met zijn gezin, de grote overtocht naar Amerika te maken. Hij verliet zijn boerderij in Varsenare en zocht met zijn vrouw en drie kinderen het geluk in Amerika. Als hardwerkende Vlaming werd hij er grootgrondbezitter en leverde er het graan voor een grote jeneverstoker: O'Hara.

Moeder Vanneste kan er echter haar draai niet vinden, haar wortels liggen in de boerderij in Varsenare. Daarom beraamt ze een plan om terug te keren naar haar geboortedorp. Zal dit plan lukken? Er is immers nog het liefdesverhaal van dochter Cordule dat voor heel wat heibel zorgt. Hiermee ontstaat er een familievete tussen de Vannestes en de O'Hara's, en dreigt er een oorlog tussen de cowboys en de indianen!

Het volledige verhaal wordt u verteld door cowboys Thelma en Louise die het allemaal meemaakten. Luister naar het familieleven van de Vannestes, het leven zoals het gebeurd is...

Introductie:

 

flyer_tdhTom en Linda gaan een baby adopteren. Het wordt de gelukkigste dag van hun leven, althans, als Tom's broers, Dick en Harry, niet besloten hadden hen te komen helpen.

Het resultaat van hun 'hulp' zijn twee illegale Kosovaarse immigranten, een versneden lijk en een lading gesmokkelde sigaretten! Alsof de problemen nog niet groot genoeg blijken te zijn, worden de vluchtelingen ook nog gezocht door het hoofd van de Oost-Europese maffia. De broers willen alle twijfels over de slaagkansen van de adoptie doen verdwijnen en opereren enkel uit goede wil. Het is tenslotte je familie!

Met de komst van de dame van het adoptiebureau en wat wijkagenten wordt Tom tot het uiterste gedreven om vindingrijke oplossingen te verzinnen. Tom is echt wel een geschikte vader en zijn huis is een prima omgeving om kinderen fatsoenlijk op te voeden. Maar uitgerekend vandaag hangt alles wat met haken en ogen aan elkaar.

Morgen komt een nieuwe dag want nog erger kan het niet worden, of toch wel? Gooi alles eens goed door elkaar in de grabbelton of visput en we krijgen "Tom, Dick en Harry". Veel kijkplezier!

Introductie:

 

Sporen_flyer

Het leven zoals het is
 
Stefan zit thuis met een depressie. Zijn vrouw Christine probeert het gezin draaiende te houden. Zij heeft de handen vol met Georgette, Stefans dementerende moeder die steeds meer in het verleden wegglijdt.
Op een mooie zomerdag wil Kristof, de zoon van Stefan en Christine, zijn nieuwe lief komen voorstellen.
 
Diezelfde dag duikt plots Lucien, de schoonbroer van Stefan, op. Hij brengt slecht nieuws. Sporen uit het verleden worden blootgelegd. Het pijnlijke geheim van Liliane, de jongere zus van Stefan, komt aan het licht en de krassen op de ziel van Stefan gaan bloeden.
 
Gelukkig is er ook nog Bébeir, een vriend van Stefan, die het leven van de vrolijke kant bekijkt. Elke pijn of angst of woede weet hij te verzachten met zijn onweerstaanbare flegma. Soms ongewild geholpen door Georgette ontmijnt
hij explosieve of pijnlijke situaties en doet ons lachen met
de miserie in de wereld.
 
Sporen is een tragi-komische familiekroniek over krassen op de ziel, over ontspoorde gevoelens en herinneringen en over de ondraaglijke lichtheid van het bestaan.

Het leven zoals het is ...

Stefan zit thuis met een depressie. Zijn vrouw Christine probeert het gezin draaiende te houden. Zij heeft de handen vol met Georgette, Stefans dementerende moeder die steeds meer in het verleden wegglijdt.Op een mooie zomerdag wil Kristof, de zoon van Stefan en Christine, zijn nieuwe lief komen voorstellen.

Diezelfde dag duikt plots Lucien, de schoonbroer van Stefan, op. Hij brengt slecht nieuws. Sporen uit het verleden worden blootgelegd. Het pijnlijke geheim van Liliane, de jongere zus van Stefan, komt aan het licht en de krassen op de ziel van Stefan gaan bloeden.

Gelukkig is er ook nog Bébeir, een vriend van Stefan, die het leven van de vrolijke kant bekijkt. Elke pijn of angst of woede weet hij te verzachten met zijn onweerstaanbare flegma. Soms ongewild geholpen door Georgette ontmijnt hij explosieve of pijnlijke situaties en doet ons lachen metde miserie in de wereld.

Sporen is een tragi-komische familiekroniek over krassen op de ziel, over ontspoorde gevoelens en herinneringen en over de ondraaglijke lichtheid van het bestaan.

Introductie:

 

wachtzaalstory_flyerKan men in een wachtzaal van een tandarts zonder afspraak zomaar eerst aan de beurt komen?

Ik weet het niet, tandartsen, het zijn niet mijn beste vrienden. Zoals velen onder ons heb ik niet de beste herinneringen aan mijn tandartsvisites. Neem die angstige sfeer van een wachtzaal, voeg daar een dame aan toe die bereid is tot het uiterste te gaan om uw plaats in te nemen en u krijgt een explosieve cocktail van manipulatie en emoties. Kortom, dolkomische situaties.

In dit stuk geeft iedere acteur gestalte aan levensechte personages. Mensen die je dagelijks tegenkomt in je buurt, op het werk, in de trein, in je kennissenkring. Dat maakt het stuk super toegankelijk en komisch. Steek heel die fauna in een gesloten ruimte, de wachtkamer van tandarts Faustin, waarin ze door Madame Ramo, een soort Hyacinth, meegesleurd raken in de meest verrassende intriges tot het absurde toe. 
Madame Ramo is een vaste cliënte van tandarts dokter Faustin en denkt dat alles toegelaten is. Ze heeft vreselijke tandpijn en wil onmiddellijk behandeld worden. De agenda van de tandarts zit overvol en de tandartsassistente Isabelle is niet van plan om madame Ramo zonder afspraak binnen te laten. Daarom kampeert ze al sedert vier uur in de vroege morgen voor de praktijk. Zonder afspraak kan alleen wanneer een patiënte afzegt of voor haar plaats maakt. Ondertussen komen de patiënten één voor één de wachtzaal binnen. Elk met hun verhaal. Ze probeert dan maar op eigenzinnige manier de andere patiënten weg te jagen. Daar gaat ze werk van maken...

De wachtzaal van een tandarts vormt het decor en men moet vooral aandacht besteden aan het uitwerken van de verschillende typetjes die de patiënten zijn.

 

Introductie:

de manke - flyerJe moet maar op ‘t Godvergeten opgroeien met wel meer dan honderd mankementen.

Willy de Manke leest, droomt, mijmert, ondergaat zijn lot. Tot op een dag: “Ze gaan een film komen maken, ne movie!”

Voor Willy en iedereen met nog een beetje ambitie eindelijk dé mogelijkheid te ontsnappen!

We gaan hard lachen bij het zien van hoe een gesloten gemeenschap met elkaar omgaat. Met ieders kwaliteiten en beperkingen, met de hoop op een beter leven. Met het streven naar, of het tegenwerken van verandering, met verliefdheid en vriendschap, met roddels en beschimpingen, met anders-zijn, met het opblazen van details, met verveling en isolement.

Een stuk dat in de beste tradities van het theater ook iets zegt over hoe wij zelf zijn.

Regisseur Guy Brewee  bewerkte de komedie “the cripple of Inishmaan” van de Ierse auteur Martin Mc Donagh tot “De manke van ’t Godvergeten”. Hij baseerde zich hierbij op de vertaling van Roland Delannoy.

De negen spelers en muzikante garanderen u een totaalvoorstelling waarbij het lachen nooit veraf zal zijn…maar de stiltes evenmin.

 

Introductie:


een vlo - flyerMadame Raymonde Chandebise vermoedt dat haar man vreemdgaat, temeer omdat hij haar zo goed als nooit meer zijn “liefde” betoont. Dit wil zeggen: vroeger was hij jarenlang één bruisende stroom, nu ineens is hij niets meer, futloos, platte band…. volkomen uitgedroogd.
Zij wordt in haar overtuiging bovendien gesterkt, als ze, “louter toevallig” tussen de post van haar echtgenoot een verdacht pakje ontdekt dat verzonden werd vanuit “Hotel du Minet Galant”. Een hotelletje dat bij insiders niet meteen bekendstaat als een deftig familiepension. Om achter de volledige waarheid te komen doet ze een beroep op de diensten van haar beste vriendin, de Spaanse Lucienne Homenides de Histangua. Ze spannen een valstrik waarin uiteindelijk alle personages betrokken worden.
Misverstanden, grappige toestanden en verwikkelingen alom dus!
In 'Een vlo in het oor' wijst Feydeau ons op de schijnheiligheid van de bourgeoisie aangaande seksuele taboes. Deze worden alleen doorbroken als niemand toekijkt. De grappige dialogen, de prachtige kostuums en het imposante decor zullen gegarandeerd zorgen voor een onvergetelijke avond toneelplezier.

 

Introductie:

flyer - oscarHet is een rampzalige morgen voor Bertrand Barnier, de grootste zeepfabrikant van Frankrijk.
Zijn bediende en rechterhand, Christian Martin, komt hem onomwonden vertellen dat hij met zijn dochter vrijt en er mee wil trouwen, dat hij de kostprijs van de zeepfabricatie manipuleert, en dan nog een paar "kleinigheden".
De meid neemt ontslag om te kunnen trouwen en zijn masseur begrijpt absoluut niet dat hij een speelbal wordt van het noodlot dat Barnier treft.
En dan zijn er nog een paar onthullingen die we nu niet vertellen maar op uw lachspieren zullen werken. Kortom een zwierige Franse komedie met heel wat ingrediënten voor een vrolijk avondje uit!

Introductie

 

Moordgrieten-flyerDe jonge bankbediende David Brouwers wordt ervan verdacht een bank te hebben beroofd waarbij een bediende is omgekomen. Hij is gevlucht naar het landhuis van Mevrouw Verbeeck, waar hij de echte daders hoopt te vinden.

Tijdens een hevig onweer komt Joke, zijn verloofde binnen. Tegen de obscure butler zegt zij dat zij pech heeft met de auto.

Even later komen er nog drie gestrande personages hun toevlucht zoeken in het landhuis. Als iedereen naar de keuken is verdwenen om de inwendige mens te versterken blijkt er nog een figuur in het huis rond te dolen ...

 

Introductie

 

onder1dak_flyerMet deze productie wagen we het terug van het blijspel af te dwalen om geloofwaardige personages voor u neer te zetten, gebracht met échte emoties. De meningen over dit volkse drama kunnen verscheiden zijn, hoe dan ook, er wordt echt toneel gebracht …

Na de dood van zijn vrouw blijft een verbitterde, hulpbehoevende vader achter met zijn jongste zoon. Om het financieel te redden is vader aangewezen bij één van zijn gehuwde kinderen in te trekken. Maar bij wie?

 • Bij wouter, die in de tijd tegen zin van zijn ouders gehuwd is met Cora?
 • Bij Jacob, de onderwijzer, die onder de sloef ligt van zijn rijke, bazige vrouw Lena?
 • Of bij An, met haar kroostrijk gezin?

Als na de begrafenis beslist moet worden wie zich over de oude vader zal ontfermen en hoeveel ieder zal moeten bijdragen, escaleert de familieruzie… en begrijpt de vader eindelijk wie echt van hem houdt.

 

Op de gevoelige plaat

Over de jaren heen werden de verschillende historische momenten, waar onze vereniging "De Drye Sweerden" vertegenwoordigd was, op de gevoelige plaat vastgelegd. In deze tijden van digitale communicatie is dit natuurlijk vervangen door zijn binair equivalent.

We willen onze site bezoekers deze memorabele opnames niet onthouden, of toch een kleine selectie hiervan publiceren, en stellen onze medewerkers in volle glorie graag via dit medium aan jullie voor.

Via het menu "het foto archief" wordt je naar de multimedia opnames van de verschillende producties en aanverwante activiteiten geleidt.

Indien je foto's die hier beschikbaar werden gesteld wenst te gebruiken voor eigen doeleinden, gelieve ons te contacteren om de vereiste instemming van het bestuur te verkrijgen.

 
 • Solden (2014)
  Solden (2014)
 • Wortels (2013)
  Wortels (2013)
 • Tom, Dick en Harry (2012)
  Tom, Dick en Harry (2012)
 • Sporen (2011)
  Sporen (2011)
 • Trammelant (2011)
  Trammelant (2011)
 • Wachtzaal story (2010)
  Wachtzaal story (2010)
 • De Manke van 't Godvergeten (2009)
  De Manke van 't Godvergeten (2009)
 • Trammelant (2009)
  Trammelant (2009)
 • Vlo in het oor (2008)
  Vlo in het oor (2008)
 • Oscar (2007)
  Oscar (2007)

Snelkoppelingen voor onze site

Algemene info

Onze producties

Sociaal