Producties in Blog
dropdown
Open Panel
DDS_banner.jpg

Aanmelden op onze site

Impressie - Solden (2014)

 • Solden_012.jpg
 • Solden_027.jpg
 • Solden_068.jpg
 • Solden_177.jpg
 • Solden_238.jpg
 • Solden_143.jpg
 • Solden_059.jpg
 • Solden_120.jpg
 • Solden_198.jpg
 • Solden_185.jpg
 • Solden_063.jpg
 • Solden_088.jpg
 • Solden_014.jpg
 • Solden_244.jpg
 • Solden_129.jpg
 • Solden_098.jpg
 • Solden_039.jpg

Introductie:

 

flyer_tdhTom en Linda gaan een baby adopteren. Het wordt de gelukkigste dag van hun leven, althans, als Tom's broers, Dick en Harry, niet besloten hadden hen te komen helpen.

Het resultaat van hun 'hulp' zijn twee illegale Kosovaarse immigranten, een versneden lijk en een lading gesmokkelde sigaretten! Alsof de problemen nog niet groot genoeg blijken te zijn, worden de vluchtelingen ook nog gezocht door het hoofd van de Oost-Europese maffia. De broers willen alle twijfels over de slaagkansen van de adoptie doen verdwijnen en opereren enkel uit goede wil. Het is tenslotte je familie!

Met de komst van de dame van het adoptiebureau en wat wijkagenten wordt Tom tot het uiterste gedreven om vindingrijke oplossingen te verzinnen. Tom is echt wel een geschikte vader en zijn huis is een prima omgeving om kinderen fatsoenlijk op te voeden. Maar uitgerekend vandaag hangt alles wat met haken en ogen aan elkaar.

Morgen komt een nieuwe dag want nog erger kan het niet worden, of toch wel? Gooi alles eens goed door elkaar in de grabbelton of visput en we krijgen "Tom, Dick en Harry". Veel kijkplezier!

Personages:

Tom VERHAEGHE ................................. Hansjorg Staelens
Linda VERHAEGHE ................................ Eva Willems
Dick VERHAEGHE .................................. Steven Vermandel
Harry VERHAEGHE ................................ Geert Caestecker
Katherina ............................................ Mieke Willems
Andreas .............................................. Gilbert Ketelers
Agent DECRAEMER .............................. Heidi Peene
Agent DELFT........................................ Lena Baillieu
Mevr WAGEMAKER .............................. Carmen Vanderbeke
Boris .................................................. Dieter Patou

tdh_cast

 

De regisseur: John Schouppe

De uit Knokke-Heist afkomstige John Schouppe volgde op zijn twaalfde opleidingen dictie, voordracht en toneel die hij met grootste onderscheiding beëindigde. Daarna volgde hij nog een zesjarige toneelopleiding aan de academie. Na zijn studies was hij op de planken in het Arca-theater in Gent te zien.

In zeventien jaar speelde hij zessendertig theaterproducties waarvan negenentwintig hoofdrollen. Hij schitterde o.a. in 'Piaf', 'Enge', 'Spoken' en uiteraard in 'De Drielingsbroers', de zuiverste commedia del'arte. Maar ook in het kader van Brugge 2002 vertolkte hij commissaris Van In naar het boek 'Vagevuur' van Pieter Aspe.

De intussen naar Brugge uitgeweken free-lance acteur-regisseur doceerde ook een tijd dictie, voordracht en toneel aan de academie en geeft workshops toneel voor "Opendoek West- Vlaanderen". In april 2001 regisseerde hij 'De Bruiloft' van Brecht en won er de eerste prijs van de gerenomeerde Thaliawedstrijd. In 2003 won hij de publieksprijs van het monologenfestival in Geluwveld .En in 2004 won hij de eerste, de tweede en publieksprijs van de Thaliawedstrijd met 'Motie van wanorde' en 'De knecht van twee meesters' die hij allebei regisseerde. In 2007 won hij een "Gouden Meeuw" voor zijn regie "Och mengs" van Stany Crets. En in 2008 regisseerde hij mee aan "Oliver" naar het boek van Charles Dickens met een cast van maar liefst 53 acteurs. In 2009 maakte hij een volwaardig modern totaal spektakel van "Waar de sterre bleef stille staan" door Felix Timmermans. De afgelopen 10 jaar regisseerde hij 44 theater stukken.

 

De auteur: Ray Cooney

Ray Cooney deed zijn intrede in het toneel als jonge acteur in 'Song of Norway' in het Palace Theatre in 1946. Nadien deed hij veel toneelervaring op door in verschillende toneelgezelschappen van Worthing tot Blackburn te spelen. In 1956 trad hij toe tot het Brian Rix's gezelschap in het Whitehall Theatre.

Hij speelde er 'Dry Rot' en 'Simple Spymen'. Op dat moment startte hij met het schrijven van eigen toneelstukken. Hij schreef tot op heden zeventien stukken, waaronder 'One for the Pot' (samen met Tony Hilton), 'Not Now Darling', 'Move Over Mrs Markham', 'There Goes the Bride' (allemaal samen met John Chapman), 'Chase me Comrade', 'Why Not Stay For Breakfast?', 'Wife Begins at Forty', 'Run for your Wife!', 'Two into One', 'Out of Order', 'It Runs in the Family' en 'Funny Money'.

Als producent en regisseur was hij verantwoordelijk voor meer dan dertig Londonse producties zoals 'Lloyd George Knew My Father', 'Whose Life is it Anyway?', 'They're Playing Our Song', 'Duet for One', 'Bodies', 'Chicago', 'Clouds' en 'Children of a Lesser God'. In 1983 vormde Ray het gezelschap 'Theatre of Comedy' en werd er artistiek directeur.

Onder Ray's leiding bracht het gezelschap meer dan twintig toneelproducties met onder meer 'Run for Your Wife', 'Out of Order', 'Two into One', 'Passion Play', en enkele succesvolle heropvoeringen van 'See How they Run', 'Loot', 'When We are Married' en 'Pygmalion' met Peter O'Toole en John Thaw.

Tijdens Ray's drukke theatercarrière heeft hij steeds tijd vrijgemaakt om te acteren en speelde hij het laatste jaar van 'Run for your Wife' in London voor dat hij verscheen in de New Yorkse producties. Onlangs nam hij nog de hoofdrol voor zijn rekening van de producties 'It Runs in the Family' en 'Funny Money'.

Ray is vijfendertig jaar getrouwd geweest met Linda. Naast hun zoon Michael (auteur van 'Cash on Delivery!') hebben ze een oudere zoon Danny, die met zijn vrouw en twee kinderen in Australie verblijft.

 

 

 

 

 

affiche_tdh

Op de gevoelige plaat

Over de jaren heen werden de verschillende historische momenten, waar onze vereniging "De Drye Sweerden" vertegenwoordigd was, op de gevoelige plaat vastgelegd. In deze tijden van digitale communicatie is dit natuurlijk vervangen door zijn binair equivalent.

We willen onze site bezoekers deze memorabele opnames niet onthouden, of toch een kleine selectie hiervan publiceren, en stellen onze medewerkers in volle glorie graag via dit medium aan jullie voor.

Via het menu "het foto archief" wordt je naar de multimedia opnames van de verschillende producties en aanverwante activiteiten geleidt.

Indien je foto's die hier beschikbaar werden gesteld wenst te gebruiken voor eigen doeleinden, gelieve ons te contacteren om de vereiste instemming van het bestuur te verkrijgen.

 
 • Solden (2014)
  Solden (2014)
 • Wortels (2013)
  Wortels (2013)
 • Tom, Dick en Harry (2012)
  Tom, Dick en Harry (2012)
 • Sporen (2011)
  Sporen (2011)
 • Trammelant (2011)
  Trammelant (2011)
 • Wachtzaal story (2010)
  Wachtzaal story (2010)
 • De Manke van 't Godvergeten (2009)
  De Manke van 't Godvergeten (2009)
 • Trammelant (2009)
  Trammelant (2009)
 • Vlo in het oor (2008)
  Vlo in het oor (2008)
 • Oscar (2007)
  Oscar (2007)

Snelkoppelingen voor onze site

Algemene info

Onze producties

Sociaal