Producties in Blog
dropdown
Open Panel
DDS_banner.jpg

Aanmelden op onze site

Impressie - Solden (2014)

 • Solden_027.jpg
 • Solden_129.jpg
 • Solden_068.jpg
 • Solden_012.jpg
 • Solden_238.jpg
 • Solden_014.jpg
 • Solden_177.jpg
 • Solden_063.jpg
 • Solden_088.jpg
 • Solden_244.jpg
 • Solden_185.jpg
 • Solden_143.jpg
 • Solden_198.jpg
 • Solden_039.jpg
 • Solden_059.jpg
 • Solden_098.jpg
 • Solden_120.jpg

Introductie:


een vlo - flyerMadame Raymonde Chandebise vermoedt dat haar man vreemdgaat, temeer omdat hij haar zo goed als nooit meer zijn “liefde” betoont. Dit wil zeggen: vroeger was hij jarenlang één bruisende stroom, nu ineens is hij niets meer, futloos, platte band…. volkomen uitgedroogd.
Zij wordt in haar overtuiging bovendien gesterkt, als ze, “louter toevallig” tussen de post van haar echtgenoot een verdacht pakje ontdekt dat verzonden werd vanuit “Hotel du Minet Galant”. Een hotelletje dat bij insiders niet meteen bekendstaat als een deftig familiepension. Om achter de volledige waarheid te komen doet ze een beroep op de diensten van haar beste vriendin, de Spaanse Lucienne Homenides de Histangua. Ze spannen een valstrik waarin uiteindelijk alle personages betrokken worden.
Misverstanden, grappige toestanden en verwikkelingen alom dus!
In 'Een vlo in het oor' wijst Feydeau ons op de schijnheiligheid van de bourgeoisie aangaande seksuele taboes. Deze worden alleen doorbroken als niemand toekijkt. De grappige dialogen, de prachtige kostuums en het imposante decor zullen gegarandeerd zorgen voor een onvergetelijke avond toneelplezier.

 

 

Personages :

Victor

Rik Vansteeland

Victor E. Chandebise

Poche

Vlo_in_oor228

Lena Baillieu

Raymonde Chandebise

tournel

Jelle Accou

Tournel

etienne

Mark Deloose

Etienne

Vlo_in_oor222

Jantina Hoste

Eugenie

dokter

Gilbert Ketelers

Dokter Finache

Vlo_in_oor225

Heidi Peene

Lucienne Homenides de Histangua

Vlo_in_oor208

Christophe Vandewalle

Carlos Homenides de Histangua

Vlo_in_oor218

Kristof De Vestele

Baptist

Vlo_in_oor132

Hansjorg Staelens

Ruby

Vlo_in_oor216

Carmen Vanderbeke

Olympe Ferraillon

Vlo_in_oor207

Olivier Verhiest

Camille Chandebise

antoinette

Mieke willems

Antoinette

Vlo_in_oor221

Roger Deschacht

Augustin Ferallion

 

De regisseur: Bart Cardoen

Er werd mij gevraagd om iets over mezelf te schrijven voor in ’t programmaboekje. “Stel u gewoon voor” zei een bestuurslid mij. En ik peinsde, ’t is gelijk alsof de mensen mij niet kennen. Ik heb in mijn hele leven nog niks anders gedaan dan over mezelf geschreven. Bladzijden heb ik vol gepend. Mijn vel, schoon vel. Ge kent dat. Uzelf naar een vermeende dimensie verheffen tot ge er een breuk aan uw pols aan overhoudt. Hoe zou u zelf zijn, mocht u zichzelf mogen voorstellen.
Ik heb al zodanig veel over mezelf geschreven dat ik het niet als onaangenaam zou hebben ervaren mocht er, in functie van dit programmaboekje eindelijk eens een echte schrijver iets over mij hebben geschreven. Een soort ode met veel schone woorden., zeg maar. Maar die echte schrijver had geen tijd want hij was zelf bezig aan een boek. Iets over een verliefde man die langs een meer loopt en in het water sukkelt wegens tranen in zijn ogen van verdriet om de crisis in zijn relatie. Ik loop nooit meer langs een meer, laat staan dat ik ooit in het water zal sukkelen. Die schrijvers kunnen er al bij al toch soms weg mee, denk ik dan wel eens.

Ik zal het dus zelf moeten doen. Ik werd in 1958 geboren. In mijn vrije tijd kweekte ik watermeloenen, aardwormen en torenvolken (hoewel die laatste hobby wegens een schrijnend gebrek aan torens niet echt van de grond komt).

Vroeger speelde ik, tot ergernis van heel wat nonkels en tantes, vaak ‘The Birds’ van ‘Alfred Hitchcock’ na op familiefeesten. Ik vroeg de familie telkens om te figureren en dan legde ik met handen en voeten uit wat ze moesten doen en hoe ze het moesten doen. Op een dag riep nonkel Willy een beetje gepikeerd: “Hoe dat ge nog geen regisseur wordt!” En plaats van het cynisme in zijn opmerking te doorzien ging ik daadwerkelijk regisseren. Ik werd gelegenheidsregisseur. En van de ene groep kwam de andere.

U moet van mij dus geen opgeblazen curriculum Vitae verwachten. Wat avance om u met van alles en nog wat rond de oren te slaan. Dure woorden brengen doorgaans weinig zoden aan de dijk. Mijn uitgangspunt als regisseur is vrij simpel. Ik probeer voorstellingen te creëren die ik zelf op een podium gespeeld zou willen zien. Vlotte en verrassende voorstellingen die haalbaar zijn voor amateurgezelschappen. Geen intellectueel of elitair gedoe. Een ton humor, een blikje ironie, een vleugje tragiek en af en toe een wolkje bitterheid. Dat het leven soms een hel kan zijn. God slaat niet of hij zalft.

Bart Cardoen

De auteur  George Feydeau

Georges Feydeau (Parijs, 8 december 1862 — Rueil-Malmaison, 5 juni 1921) is een Franse theaterauteur. Hij is de zoon van schrijver Ernest Feydeau.
Op jonge leeftijd verwaarloosde hij zijn studies om zich volledig te wijden aan het theater. Zij eerste stuk, "Par la fenêtre", gaat in première in 1882. Zijn eerste succes haalt hij met "Tailleur pour dames", dat in 1886 in première gaat in het Théâtre de la Renaissance. Hij trouwde datzelfde jaar met Marianne Carolus-Duran, dochter van de schilder Carolus-Duran. Ook schreef hij Le mariage de barillon. Hij sterft op 58-jarige leeftijd na eerst 2 jaar in een rusthuis in Rueil-Malmaison verbleven te hebben wegens psychische problemen.

© Wikipedia (http://nl.wikipedia.org/wiki/Georges_Feydeau)


Affiche_vlo

Op de gevoelige plaat

Over de jaren heen werden de verschillende historische momenten, waar onze vereniging "De Drye Sweerden" vertegenwoordigd was, op de gevoelige plaat vastgelegd. In deze tijden van digitale communicatie is dit natuurlijk vervangen door zijn binair equivalent.

We willen onze site bezoekers deze memorabele opnames niet onthouden, of toch een kleine selectie hiervan publiceren, en stellen onze medewerkers in volle glorie graag via dit medium aan jullie voor.

Via het menu "het foto archief" wordt je naar de multimedia opnames van de verschillende producties en aanverwante activiteiten geleidt.

Indien je foto's die hier beschikbaar werden gesteld wenst te gebruiken voor eigen doeleinden, gelieve ons te contacteren om de vereiste instemming van het bestuur te verkrijgen.

 
 • Solden (2014)
  Solden (2014)
 • Wortels (2013)
  Wortels (2013)
 • Tom, Dick en Harry (2012)
  Tom, Dick en Harry (2012)
 • Sporen (2011)
  Sporen (2011)
 • Trammelant (2011)
  Trammelant (2011)
 • Wachtzaal story (2010)
  Wachtzaal story (2010)
 • De Manke van 't Godvergeten (2009)
  De Manke van 't Godvergeten (2009)
 • Trammelant (2009)
  Trammelant (2009)
 • Vlo in het oor (2008)
  Vlo in het oor (2008)
 • Oscar (2007)
  Oscar (2007)

Snelkoppelingen voor onze site

Algemene info

Onze producties

Sociaal