John Chapman

John Chapman volgde een acteursopleiding aan de Royal Academy of Dramatic Art. Na drie jaar van acteren besloot hij zich enkel toe te spitsen op het schrijven van teksten. Zijn eerste toneelstuk 'Dry Rot' ging in premiere op het Whitehall Theatre, London in 1954. Het bleek een gigantisch succes en duurde meer dan drie jaar met in totaal 1475 opvoeringen. Door dit succes specialiseerde hij zich in het schrijven van toneelstukken. Zijn volgende toneelstuk 'Simple Spymen' stond ook drie jaar op het programma en werd gevolgd door 'The Brides of March', 'Diplomatic Baggage' en 'Oh Clarence'.

John is zeer gekend voor zijn samenwerking met Carla Lane aan 'The Liver Birds' en met Ray Cooney aan de populaire komedie's 'Move Over Mrs Markham', 'My Giddy Aunt', 'Not Now Darling' en 'There Goes the Bride'.

De jaren zestig vormden het begin van een lange samenwerking met de BBC. John schreef meer dan tweehonderd TV-komedies zoals 'Blandings Castle' voor Sir Ralph Richardson, 'Happy Ever After' (samen met Eric Merriman) met June Whitfield en Terry Scott in de hoofdrollen, en eveneens 26 afleveringen van de succesvolle Thames Television series 'Fresh Fields', met Julia McKenzie en Anton Rogers in de hoofdrollen. Hiervoor kregen ze de EMMY Award voor meest populaire komedie.

John Chapman is getrouwd met actrice Betty Impey. Samen hebben ze vier zonen.


copyright De Drye Sweerden 2019 - Varsenare

Home