Dominique Berten

Wie is die persoon die tijdens het groeten uit de coulissen wordt gehaald? Het is meestal de regisseur, ook hij of zij bedankt het publiek, bedankt alle medewerkers aan de productie. De regisseur is de algemene verantwoordelijke, de chef kok, van het spel.

1 april 1973, 50 jaar geleden speelt Dominique voor het eerst mee in zijn toneelvereniging DE VALK uit Sin-Andries-Brugge. Hij is er ook al 28 jaar voorzitter. Sedert 1979 heeft Dominique heel wat regies op zijn naam staan, verdeeld over 17 gezelschappen in West-Vlaanderen.

UIt vele reacties van zijn medewerkers weten we dat hij veel geduld heeft om het onderste uit de kan te halen. Dominique is iemand die ervoor zorgt dat je je eerst gemakkelijk voelt in de groep, want je moet toch dingen laten zien waarmee je je een stuk blootgeeft. Hij is ook iemand die niet op veilig speelt, hij neemt risico's maar probeert de schade te beperken. Hij zoekt naar oplossingen omdat je je als acteur goed zou voelen in je rol, je personage.

Hij werkte fulltime in de stadsschouwburg van Brugge, dagelijks werkte hij professioneel met de voorbereiding en de techniek van allerlei theaterproducties. Sedert 1 september 2021 is hij met pensioen. Het vrijetijdstheater is voor hem echt een ontspanning.


copyright De Drye Sweerden 2019 - Varsenare

Home