John Schouppe

De uit Knokke-Heist afkomstige John Schouppe volgde op zijn twaalfde opleidingen dictie, voordracht en toneel die hij met grootste onderscheiding beĆ«indigde. Daarna volgde hij nog een zesjarige toneelopleiding aan de academie. Na zijn studies was hij op de planken in het Arca-theater in Gent te zien.

In zeventien jaar speelde hij zessendertig theaterproducties waarvan negenentwintig hoofdrollen. Hij schitterde o.a. in 'Piaf', 'Enge', 'Spoken' en uiteraard in 'De Drielingsbroers', de zuiverste commedia del'arte. Maar ook in het kader van Brugge 2002 vertolkte hij commissaris Van In naar het boek 'Vagevuur' van Pieter Aspe.

De intussen naar Brugge uitgeweken free-lance acteur-regisseur doceerde ook een tijd dictie, voordracht en toneel aan de academie en geeft workshops toneel voor "Opendoek West- Vlaanderen". In april 2001 regisseerde hij 'De Bruiloft' van Brecht en won er de eerste prijs van de gerenomeerde Thaliawedstrijd. In 2003 won hij de publieksprijs van het monologenfestival in Geluwveld .En in 2004 won hij de eerste, de tweede en publieksprijs van de Thaliawedstrijd met 'Motie van wanorde' en 'De knecht van twee meesters' die hij allebei regisseerde. In 2007 won hij een "Gouden Meeuw" voor zijn regie "Och mengs" van Stany Crets. En in 2008 regisseerde hij mee aan "Oliver" naar het boek van Charles Dickens met een cast van maar liefst 53 acteurs. In 2009 maakte hij een volwaardig modern totaal spektakel van "Waar de sterre bleef stille staan" door Felix Timmermans. De afgelopen 10 jaar regisseerde hij 44 theater stukken.


copyright De Drye Sweerden 2019 - Varsenare

Home